Українські вінчування (Віншування)

Автор: Андрюха Слободян
Опубліковано: 17 листопада 2013

В гарну днину З превеликою радістю повідомляємо, що від сьогодні Ви, наші дорогі шанувальники, уже можете повноцінно готовитись до різдвяних святкувань, адже окрім колядок і щедрівок , ми також виклали й вінчування , котрими вітають господарів хати одразу після співу колядок чи щедрівок.

Вінчування або як їх ще називають віншуваннями (через " ш ") - це елемент української усної народної творчості, котрий являє собою урочисте поздоровлення під час різдвяних та новорічних свят.

Якщо у Вас є нові ідеї щодо покращення інтернет-сайту " Українська вишиванка " чи Вам відомі такі традиції, звичаї чи інші елементи народної сутності - будь-ласка, надсилайте їх нам на електронну скриньку чи будь-яким іншим способом і ми з радістю викладемо їх на сайті. Адже нашою основною ідеєю є зібрати всі ті творчі й культурні народні надбання України, які б повідали нашим дітям та, можливо, людям інших культур про нас, - про те, хто ми є і звідки ми взялися. Ми прагнемо якомога ширше розкрити сутність українського народу та висвітлити всі-всі-всі його усні народні здобутки.

Сторінка на Facebook »